Wie is toch die Modern Werkende?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er in 2018 350.000 werknemers met meerdere banen in loondienst en 250.000 mensen die een baan in loondienst combineren met zelfstandig ondernemerschap.

Dat samen zijn de 600.000 “hybride werkenden”. Maar Modern Werkenden, waar de Werkvereniging het over heeft, daarvan zijn er veel meer.

In de laatste drie groepen zullen de nodige dubbeltellingen zitten, maar wij durven de stelling wel aan dat er tussen de 3 en 4 miljoen Modern Werkenden zijn.

Modern Werkenden
volgens de Werkvereniging

• 236.000 scholieren en studenten met betaald werk (181.000 loondienst, 55.000 zzp)
  • 180.000 gepensioneerden met betaald werk (88.000 loondienst, 92.000 zzp)
  • 46.000 mensen met een uitkering die daarnaast als zzp’er werken
  • 657.000 zzp’ers die nog niet in bovenstaande getallen zaten
  • 710.000 mensen per jaar die van baan wisselen
  • 2,2 miljoen andere mensen met betaald werk die daarnaast mantelzorg verlenen
  • 4,3 miljoen mensen met betaald werk die daarnaast vrijwilligerswerk doen

Wij zijn de Modern Werkenden!

Roos Wouters

46 jaar / Onder modaal

Te veel verschillende dingen om op te noemen

Waarom ben jij een modern werkenden?Omdat mijn werk niet in een functie, vaardigheid, passie en hokje past

Wat mag voor jou blijven?De vrijheid om mijn werk te doen op de manier en het moment dat het mij past.

Wat mag voor jou weg?Dat mijn manier van werken tegengewerkt wordt en weggezet als niet solidair.

Waar droom je van?Dat iedereen een basis aan zekerheden opbouwt los van de werkvorm zodat iedereen die dat wil, kan genieten van de vrijheid om Modern te werken zonder zekerheden op te hoeven geven.

Carsten Lund Thomsen copyright Remko Scheepens

Carsten Lund Thomsen

54 jaar / Modaal

Ik werk als grafische ontwerper en WordPress consulent.

Waarom ben jij een modern werkenden?Ik wil zelf kunnen beslissen over wat ik doe, hoe ik het doe én wanneer ik vrij ben. :)

Wat mag voor jou blijven? Mijn vrijheid om zelf te kunnen beslissen over mijn werk en mijn leven.

Wat mag voor jou weg?Alle zuilen en de ouderwetse Haagse manier om naar werk te kijken.

Waar droom je van?Ik wil een medewerker kunnen aannemen zonder dat ik diegene in dienst hoeft te nemen.

Hieronder presenteren 2 Modern Werkenden zichzelf, hun wensen en hun dromen.

Wil je ook laten zien dat jij een Modern Werkende bent? Vul dan dit formulier in.